show

image_pdfimage_print

Projektin aloitus ja siihen tekeminen olisi tarkoitus tehdä raspberry pi 3+ ja sitten salt stack toimimaan yhdessä että sillä voidaan ylläpitää raspberryä ja hallinoida. Siis otetaan raspberry pi muutama eritys piirre ja  tarkistellaan niitä mitenkä niitä saataisiin esille ja verkkoo. lisäksi hyödynnetään saltia siihen että raspberry pi on muutama rakenteellinen ongelma sen käytössä joita voi saltin kautta helpottaa.

https://ilmotta.fi/2018/04/15/palvelinten-hallinta-h3/

Aloittelin projektia tuolloin ja nytten jatken sitä tähän lisää.

Raspberry pi näyttäisi olevan saltstack omana kokonaisuutena jotenka siihen ei normaalit salt asiat aina suoraan käy sen vähän erilaisen ympäristön takia. Tämän suurin syy minkä takia en voinut toteuttaa kaikkia asennuksia suoraan käytäen stateja ja highend tiloja. tiedostot sujuivat ongelmitta ja päätin sitten siirtää oman tekemän palvelin iot systeemin client koodin ajamaan sen raspberry pi lähettämään sense-hat arvoja sitten palvelimelle. toteutin client koodini python nillä mutta tärkein olisi tehdä siitä ylläpidettävä vaikka raspberry pi ei ole aina pääsyä verkon ylitse.

http://repo.saltstack.com/#raspbian

Tuolla on vähän mainintaan siitä että erilaisempi ympäristö ja paketin hallinta on hyvin suppeampi raspberry pi. ainoa minkä sain kokeilussa niin normaalit komennot menevät sujuvasti ja state luominen mutta en lähtenyt sitten tekemään siitä mitenkään liian tarkasti määriteltyä koska salt olisi tarkoitus käyttää rasoberry pi kanssa vain niiltä osin mitä sillä vaaditaan.

 

Tämän lisäksi koska raspberry pi projekti jäi vähän vailinaiseksi tulosten kannalta mutta oppimista siitä tapahtui koska saltstack teknologian lukemiseen ja opiskeluun johonkin muuhun tai tulevaisuudessa raspberry pi kanssa niin tuovat siihen vain lisää.

Eli siis tein sitten live ubuntu tikun jolla sen käynnistyessä luo minulle salt minion id ja kertoo sen masterille. minun ei tarviset tehdä mitään muuta kuin laittaa tikku koneeseen ja sitten ubuntu käynnityessään tekee kaiken puolesta. sitten masterilla on kaikki valta tehdä live konella ihan mitä lystää…

add-apt-repository universe
apt update
apt install -y salt-minion
apt upgrade

nano /kaynnistys

#!/bin/bash

cp /etc/salt/minion /etc/salt/v_minion
cp /etc/salt/minion_id /etc/salt/v_minion_id
echo -n "master: salt.mqke.fi" > /etc/salt/minion
echo -n "linux_ubuntu_16_04_$(uuidgen -t)" > /etc/salt/minion_id

systemctl restart salt-minion.service

rm $0

Tämän lisäksi pitää crontab laittaa että ajaa tämän ohjelman käynnistyessä.

crontab -e

@reboot sudo sh /kaynnistys

Tämän kaikki pitää muokata ennen kun luo live tikkua imageen suoraan. joka onnistu

https://launchpad.net/cubic

Ohjelmaa käytettäen hyvin kätevästi siinä ”käynnistettään” ubuntu virtuaalisesti ei  kokonaan sen verran että saadaan juuri asennettua kaikki ja tehtyä konfiguroinnit. sitten se pakataan takaisin imageksi.

Mutta en suositte ollei tunne virtuaalisoitia käyttöjärjestelmä tason alapuolista maailmaa niin tätä kokoeilemaan ainakaan tällä ohjeella tässä vain se osa mitenkä salt saadaan toimimaan mutten sen ohjelman tunteminen on monimutkaista.

0 comments on “showAdd yours →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *